19 Kasım 2009 Perşembe

Baharatlar




Yemek yapmak en çok sevdiğim hobilerimin arasında yer alıyor,sizlere baharatlarla ilgili küçük detaylar paylaşmak istiyorum umarım işinize yarar.

Adaçayı: Dolma ve güveç stilindeki balık yemeklerinde

Badem: Alternatif olarak cevizin kullanıldığı balık yemeklerinde

Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde,tavuk ızgrada

Ceviz: Tarator ve benzeri balık soslarında

Defne Yaprağı: Balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte

Fesleğen: Yengeç, Istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünü yemeklerinde

Hardal: Toz formuyla güveçlerde, sos formuyla yengeçte

Kapari: Balık buğulamalarda,ton balıklı salatada

Karabiber / Beyaz Karabiber: Tüm deniz ürünü yemeklerini marine etmek ve tatlandırmak için çorbalara ve köfteye

Kekik: Fırında yapılan tüm balık yemeklerinde ve kırmızı et kullanılan yemeklere

Keraviye: Balık buğulamalarında, haşlamalarda ve dolmalarda

Kırmızı biber: Balık buğulamalarda, haşlamalarda, çorbalarda ve güveçte

Kırmızı soğan: Maydonoz ve sumakla karıştırılarak, lakerda ve ızgara palamutun yanında

Köri: Karideste, midyeli pilavda, Uzakdoğu balık yemeklerinde,tavukta

Maydonoz: Balık buğulama, dolma, balık yanında sunulan tereyağı ve soslarda,salatalarda

Mercenköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda

Muskat: Yengeç ve ıstakozda

Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbalarında, jumbo karides tavada,çorbalarda

Paprika: Dolma ve güveçlerde

Sarımsak: Buğulama, soslar, kavurmalar, çorbalar ve zeytinyağlı soslarda

Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde

Dolma baharı: Dolmaya

Sumak: Salatalara (ekşidir)

Kimyon: Et yemekleri ve köfteye






Hiç yorum yok: